Proje

Eğitimin dijitalleşmesi öğrenciler ve öğrenme başarısı üzerinde olumlu bir etki yaratabilir. Ancak aynı zamanda farklı engellilik veya özel ihtiyaçları olan öğrenciler için önemli bir engel oluşturabilir. Bu proje, yükseköğretim sektörünün kapsayıcı dijital yeteneklerini geliştirerek özellikle engelli veya özel ihtiyaçları olan öğrenciler için eşit eğitim fırsatları sağlamayı amaçlamaktadır.

Tüm ortak yükseköğretim kurumu (YÖK) paydaşlarının projedeki ortak motivasyonu, COVID-19 pandemisi ve buna bağlı olarak yükseköğretim kurumlarında öğretme ve öğrenme süreçlerinin hızlandırılmış dijitalleşmesi tarafından ortaya çıkan zorluklara cevap vermek için hareket etmektir. Bu, bazı öğrencileri, özellikle özel eğitim ihtiyaçları olan öğrencileri dijital eğitime katılmaya çalışırken eşit olmayan bir konuma maruz bırakmıştır. Ortak YÖK paydaşları, birçok öğrencinin eğitim içeriğini takip ederken ve çevrimiçi görevlerini yerine getirirken sorunlarla karşılaştığını (ortak Yüksek Öğretim Kurumları tahminlerine göre en az %10-16 öğrenci) fark ettikten sonra, bu soruna bir çözüm bulmayı amaçlamıştır. Aynı zamanda, Yüksek Öğretim Kurumları paydaşları, bu sorunu ele almanın yıllar önce ortaya çıkan,”Neden birçok öğrenci başarısız oluyor? Yayınlanan içeriklerin anlaşılması neden yetersiz?”, “Neden birçok öğrenci yükümlülüklerini tamamlayamıyor?”, gibi soruların kısmi cevabı olduğuna inanmaktadır. Kapsayıcılığı ele almanın olası çözümlerden biri olduğuna inanılmaktadır.

Finansman Bilgileri

Proje başlığı: Self-Evaluation Tools for e-Inclusion in HEI

Kısaltma: SET4Inclusion

Tarih: 1/9/2022’den 31/10/2024’e kadar

Program: ERASMUS+

Eylem: Cooperation partnerships in higher education

Arayın: Mart 2022, 1. Tur

Proje kodu: 2022-1-SI01-KA220-HED-000088368

Bütçe: 250.000,00€

Amaç ve Hedefler

Eğitimin dijitalleştirilmesi öğrenciler ve öğrenme başarısı üzerinde birçok olumlu etkiye sahip olabilir, ancak aynı zamanda özellikle farklı engelli veya özel ihtiyaçları olan öğrenciler için önemli bir engel oluşturabilir. Proje, özellikle engelli veya özel ihtiyaçları olan öğrenciler için eşit eğitim fırsatları sağlamak için yükseköğretim sektörünün kapsayıcı dijital yeteneklerini geliştirmeyi amaçlamaktadır. Mevcut projenin beş temel hedefi bulunmaktadır: